Reguliere kaartverkoop voor UCI Track Champions League in Apeldoorn nu van start!

Nederland maakt zijn debuut in de UCI Track Champions League met een dubbel evenement in het Omnisport Apeldoorn, gesponsord door BetCity. Hoewel de locatie nieuw is voor deze competitie, heeft het al meerdere grote internationale evenementen gehost, zoals de UCI WK Baanwielrennen in 2011 en 2018, en de UEC Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2024 eerder dit jaar.

Net zoals de eerder genoemde evenementen wordt de Track Champions League editie in Nederland georganiseerd door Libéma Profcycling. “Naast het recent georganiseerde EK Baanwielrennen, hebben we onze sporen ook verdiend in het veldrijden met onder andere een succesvolle wereldbeker in Beekse Bergen en in het wegwielrennen met de jaarlijks terugkerende ZLM Tour. Dat we nu ook de Track Champions League mede mogen organiseren, maakt ons trots en daarmee wordt ook een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Nederlandse wielergeschiedenis” aldus Martin de Kok, directeur Libéma Profcycling.

Het velodroom is ook de thuisbasis van een van de grootste sterren van de UCI Track Champions League, Harrie Lavreysen. Hij versterkte zijn legendarische status door drie gouden medailles te winnen op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Na een fantastische zomer zal de regerend Sprintkampioen van de UCI Track Champions League proberen zijn titel te heroveren met overwinningen op eigen bodem.

Naast Lavreysen behoren ook de Nederlandse olympische medaillewinnaars Jeffrey Hoogland en Hetty van de Wouw tot de 41 atleten die zich officieel hebben gekwalificeerd voor de serie van 2024.

Olympisch zilveren medaillewinnares in de Keirin tijdens Parijs 2024, Hetty van de Wouw (Nederland), zei: “Ik ben ontzettend blij om terug te keren naar de UCI Track Champions League na een geweldige zomer in Parijs, en een thuiswedstrijd op de kalender is een extra bonus. Ik weet hoe fantiek de Nederlandse fans zijn over baanwielrennen en ik kan niet wachten om hun steun te ervaren.”

Jeffrey Hoogland, Olympisch kampioen Teamsprint op de Olympische Spelen van Parijs 2024, samen met Harrie Lavreysen (Nederland), zei: “Ik ben ontzettend enthousiast om terug te keren naar de UCI Track Champions League, en ik ben vooral blij met de toevoeging van twee rondes in Nederland. Het zal geweldig zijn om voor mijn thuispubliek te racen en ik weet zeker dat hun energie me dat extra zetje motivatie zal geven op de racedag.”

Seizoen vier van de UCI Track Champions League begint op 23 november in het Vélodrome National in Saint-Quentin-en-Yvelines (Parijs, Frankrijk), dat enkele weken geleden de Olympische kampioenen van Parijs 2024 heeft gekroond. De competitie gaat vervolgens verder in Apeldoorn op 29-30 november, en eindigt in het Lee Valley Park in Londen (Groot-Brittannië) op 6-7 december.

Voor meer informatie over de UCI Track Champions League, bezoek www.ucitrackchampionsleague.com.

Top