Europese kampioenschappen wielrennen op de weg naar Zeeland

Renners uit bijna 35 landen strijden in Zeeland om de Europese titels

De Europese Wielerbond, UEC, heeft de Europese Kampioenschappen wielrennen toegewezen aan de Provincie Zeeland. Het EK zal van 9 t/m 12 augustus plaatsvinden. Cees Priem – voormalig wielrenner, ploegleider en manager van de TVM wielerploeg – is namens Libéma Profcycling verantwoordelijk voor het binnenhalen van dit evenement.

Nadat Priem eerder namens Libéma Profcycling een succesvolle lobby afrondde voor de Giro d’Italia in Nederland en later ook de WK en EK baanwielrennen 2011 wist binnen te halen, komt er deze zomer dus nog een groot wielerevenement naar Nederland. Het EK zal in augustus maar liefst 35 landen naar Zeeland trekken met in totaal bijna 700 sporters, 300 begeleiders en100 journalisten! De categorieën die om de Europese titels gaan strijden, zijn de junioren en beloften tot 23 jaar (dames en heren). Zij zullen verspreid over 4 dagen een tijdrit en een wegwedstrijd afwerken. De parcoursen worden binnenkort nader bekendgemaakt. Bekende renners die de afgelopen jaren deelnamen aan het EK, waren o.a. Peter Sagan, Pim Ligthart, Sep Vanmarcke en Marcel Kittel.

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen & evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Zeelandhallen Goes en Omnisport Apeldoorn.

Top