Promotie voor ZLM Tour naar UCI ProSeries

De ZLM Tour maakt in 2020 promotie van de UCI Europe Tour naar de nieuwe UCI ProSeries. Dit betekent dat de etappewedstrijd wordt ingedeeld direct onder de WorldTour wedstrijden en de drie grote rondes Giro d’Italia, Tour de France en La Vuelta.

Dit is een mooie stap vooruit voor de organisatie van het evenement en past helemaal bij de ambities om uit te groeien tot dé ideale voorbereidingswedstrijd in de aanloop naar de Tour de France en La Vuelta. Libéma Profcycling tekent samen met verzekeringsmaatschappij ZLM voor de organisatie van deze wedstrijd.

De vernieuwde ZLM Tour was in 2019 in sportief opzicht een groot succes. Jumbo-Visma prof Mike Teunissen ging er met de eindzege vandoor. Hij kreeg zijn teamgenoot Amund Grondahl Jansen en de Deen Mads Schmidt Würtz van Katusha-Alpecin mee op het eindpodium. Enkele weken later won Teunissen in Brussel de openingsetappe van de Tour de France en mocht hij de gele trui aantrekken. Ook Dylan Groenewegen en Lotto-Soudal sprinter Caleb Ewan waren succesvol in de ZLM Tour en boekten daarna nog ritzeges in de Tour de France.

Door de promotie naar de UCI ProSeries heeft de ZLM Tour wel een iets andere plek op de kalender gekregen. In 2020 wordt de wedstrijd verreden van 3 tot en met 7 juni. Dat is een week eerder dan in voorgaande jaren. ‘Als organisatie zijn we trots dat we zijn ingedeeld in deze nieuwe UCI-categorie en hebben enorm veel zin om samen met alle andere betrokken partijen er weer een mooi wielerfeest van te maken’, aldus Martin de Kok van Libéma Profcycling.

Foto: George Deswijzen

Top