Wielerfestijn op Autotron

Wielerfestijn op Autotron met Veldrit Grote Prijs van Brabant

Rosmalen, 4 februari 2016

De veldrit om de Grote Prijs van Brabant (GPB) krijgt in 2016 een nieuw parkoers. In het landschap rond Autotron Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats hebben.

Het nieuwe concept voor de veldrit werd donderdag 4 februari op Autotron bekend gemaakt door Mieke Geeraedts, voorzitter van de Stichting Grote Prijs Brabant. De verhuizing van het parkoers, van De Pettelaar langs de A2 bij ’s-Hertogenbosch naar Autotron, vloeit voort uit de samenwerking van GPB met Libéma Profcycling.

In een toelichting zei Mieke Geeraedts: ,,Hiermee kunnen we beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn voor sponsors, deelnemers en toeschouwers. Het bijzondere aan de samenwerking met Libéma Profcycling is dat onze veldrit nu kan worden gecombineerd met andere activiteiten op het gebied van wielersport, met name een grote wielerbeurs die op Autotron gehouden zal worden. Daarmee kan het één groot wielerfestijn worden.”

Namens Libéma Profcycling toonde Cees Priem zich verheugd over de samenwerking. ,,Het weekend van 11 tot en met 13 november moet met deze activiteiten een beleving worden voor he hele gezin en voor liefhebbers van het wielrennen in alle disciplines van de sport”, aldus Priem.

De nieuwe opzet kreeg bij de presentatie meteen de instemming van vijfvoudig wereldkampioen Roland Liboton. ,,Een veldrit die de hele dag mogelijkheden tot recreatie biedt, geeft het evenement iets extra’s. Er zouden meer van zulke initiatieven moeten komen”, zei de Belgische oud-renner.

Los van de beurs wil de organisatie de veldrit omlijsten met onder meer clinics voor jeugd en sponsors en andere geïnteresseerde bedrijven. De samenwerking met Libéma Profcycling behelst in eerste instantie een termijn van vijf jaar. Daarin hoopt de stichting de organisatie van het EK veldrijden binnen te kunnen halen.

Voor de inrichting van het circa 2,5 km lange parkoers is oud-wereldkampioen Richard Groenendaal tot het bestuur van de stichting toegetreden, samen met oud-renner Piet van Katwijk. ,,Natuurlijke hoogteverschillen zijn hier niet aanwezig, maar er is inmiddels met veel zand al een heuvel aangelegd die een belangrijke rol gaat spelen in het parkoers waarop de renners verder ook een aantal bulten en ruggetjes zullen tegenkomen”, aldus Groenendaal.

Libéma Profcycling levert de faciliteiten, maar treedt niet als sponsor op bij de veldrit. ,,Voor de sponsoring rekenen we op onze bestaande sponsors en zoeken we nog een hoofdsponsor die de naam aan onze veldrit mag verbinden”, aldus Mieke Geeraedts.

De Stichting Grote Prijs van Brabant organiseerde in 2013 en 2014 met veel succes de internationale veldrit op De Pettelaar in ’s-Hertogenbosch.

Libéma Profcycling is als onderdeel van het leisure-concern Libéma (attractieparken, vakantieparken en evenementenlocaties) actief in de wielersport. Libéma Profcycling haalde onder meer de Giro-start van 2016 naar Nederland en is met organisatorische inzet actief betrokken bij diverse grote wielerevenementen.

Top