Giro 2016 start in Gelderland

Na een succesvolle realisatie van de Giro d’Italia start in 2010 in Nederland is het wederom gelukt de Giro in Nederland te laten vertrekken: op 6 mei 2016 zal de Giro d’Italia van start gaan in Apeldoorn!

Graag verwijzen we u naar onderstaand persbericht dat door de Provincie Gelderland is vespreid:

BIG START GIRO D’ITALIA 2016 IN GELDERLAND

De Giro d’Italia in 2016 start in Gelderland. Dat heeft organisator RCS Sports officieel kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Milaan. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald. Gemeenten die de Giro Gelderland tijdens de etappes aan zal doen zijn Berkelland, Groesbeek, Renkum, Rheden, Tiel en West Maas en Waal.

De Giro d’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6, 7 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d’Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek in Nijmegen. De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen en gefinisht in Arnhem. Doorkomstgemeenten zijn dan Berkelland en Rheden.

Trots en gezamenlijk

Gedeputeerde Jan Markink en de wethouders Nathan Stukker (Apeldoorn), Gerrie Elfrink (Arnhem) en Ben van Hees (Nijmegen) zijn blij dat de overheden gezamenlijk een prachtig sportevenement mogelijk gaan maken. “Ik ben trots de Giro d’Italia volgend jaar in Gelderland te ontvangen. Het geeft mij de kans om aan heel de wereld te laten zien hoe mooi en divers Gelderland is. We gaan er samen een geslaagd en succesvol evenement van maken. Ik heet de ‘doorkomstgemeenten’ van harte welkom bij de Giro Gelderland, ”aldus gedeputeerde Sport Jan Markink. Ook Cees Priem van Libéma Profcycling (licentiehouder van de Giro d’Italia in de Benelux en mede verantwoordelijk voor het realiseren van deze unieke start in Gelderland) is blij de Big Start 2016 in Gelderland te organiseren.

Impuls voor de economie

Met 800 miljoen kijkers in 175 landen is de Giro d’Italia één van de grootste sportevenementen van de wereld. De start van de Giro d’Italia betekent voor Gelderland een flinke economische impuls. Een evenement als dit levert bezoekers, bestedingen en bekendheid op. Uit de start van eerdere grote wielerrondes in Nederland is gebleken dat er ook op lange termijn gunstige effecten zijn voor de economie, werkgelegenheid en naamsbekendheid. Dit blijkt ook uit onderzoek van de HAN.

Iedereen fietst mee!

Het Giro-evenement in Gelderland is meer dan de start van de wielerronde. Naast de economische effecten, geeft het ook een impuls aan sport, recreatie en toerisme. Het is een fantastisch en uniek gratis evenement toegankelijk voor iedereen. Ook het bedrijfsleven, verenigingen en het onderwijs kunnen ‘meefietsen’ met de Giro Gelderland. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale activiteiten zoals een ladiestour, een fietsbeurs, Giro-arrangementen met diner of overnachtingen, een zeepkistenrace, culturele activiteiten in het teken van Italië, rose of wielrennen zoals een toer voor mensen met een beperking.

Perspagina online: www.girogelderland.com.

Top