ŠKODA levert nieuwe materiaalauto’s aan Shimano Neutrale Service

Leusden, 5 juni 2014 – Shimano Neutrale Service beschikt sinds deze week over 7 nieuwe ŠKODA Octavia Combi’s om nationale en internationale wielerwedstrijden te begeleiden. De overdracht van het wagenpark vond plaats bij ŠKODA-dealer Autobedrijf Melse in Goes. Hier werden de Octavia Combi’s 1.6 TDI Ambition Businessline in de kleur Race Blue Metallic aan de chauffeurs en mecaniciens van het neutrale materiaalteam overhandigd. 

ŠKODA sponsort al sinds 2005 Shimano Neutrale Service. De bekende blauwe auto’s met ‘Shimano’ in grote witte letters aan alle kanten erop geschreven, zijn tot volle tevredenheid van sporters, begeleiders en organisatoren aanwezig in bekende wielerevenementen zoals de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Eneco Tour. Ook tijdens WK wegwedstrijden reden en rijden de neutrale ŠKODA’s mee op het parcours. Shimano Neutrale Service bestaat sinds 2001 en is een van de projecten waarmee Libéma Profcycling actief is in de wielersport. Behalve om technische ondersteuning gaat het om evenementenorganisatie, sponsorbegeleiding en relatiemarketing.

Het nieuwe contract tussen ŠKODA en Shimano Neutrale Service loopt tot eind 2016. Daarmee is dit een van de vele partnerschappen met de wielerwereld die al jarenlang succesvol zijn en daarom recent zijn verlengd. Zo is eerder dit jaar de sinds 2004 bestaande samenwerking geprolongeerd tussen ŠKODA en A.S.O., de organisatie achter de Tour de France, La Vuelta en 8 andere internationale wielerkoersen.

ŠKODA deelt de passie voor fietsen met veel klanten. Op het speciale wielerplatform ŠKODAtourskan wielerminnend Nederland zich inschrijven voor wielerevenementen en -clinics en zijn er regelmatig VIP-kaarten te winnen. Volgend jaar wordt het helemaal mooi, als de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht is. Door die band tussen het Tsjechische automerk en de wereld van het sportieve fietsen zijn met name de ŠKODA Octavia Combi en ŠKODA Superb Combi sterk vertegenwoordigd in de pelotons. In de enorme bagageruimte is veel plek voor rennersvoeding en fietsmaterialen. Op het grote dak passen met gemak reservefietsen en -wielen. De mecanicien op de achterbank heeft veel bewegingsvrijheid. De chauffeur profiteert van de soepele motoren, zodat de auto vlot optrekt vanuit wandeltempo, daarbij geholpen door de snel en bijna onmerkbaar schakelende DSG-automaat.

Top