Start van de Giro d’Italia 2016 in Nederland

’s-Hertogenbosch, maandag 26 mei 2014 – Libéma Profcycling is met de organisator van de Giro d’Italia, RCS, een overeenkomst aangegaan voor de start van de Giro 2016 in Nederland.

Cees Priem – voormalig wielrenner, ploegleider en manager van de TVM wielerploeg – is namens Libéma Profcycling erin geslaagd de Giro binnen te halen. Priem wist eerder namens Libéma Profcycling een succesvolle lobby af te ronden voor de eerste ritten van de Giro in 2010 en later haalde hij o.a. de WK (2011) en EK baanwielrennen (2011 en 2013) naar Nederland. Na de succesvolle ritten van de Giro d’Italia in 2010, kon Priem de Italianen weer overtuigen om in 2016 in Nederland te starten. Er zijn diverse kandidaten om als start- en aankomstplaats te fungeren.

Het succes van de Giro in 2010 bleek onder meer uit de geweldige publieke belangstelling: bij de 3 ritten stond maar liefst een miljoen mensen langs de routes. Daarbij is er een enorme internationale belangstelling voor de Giro: jaarlijks wordt deze ronde immers in 175 landen uitgezonden en trekt daarmee zo’n 800 miljoen kijkers.

Dit jaar maakte de Giro met de start in Ierland ook een uitstapje naar het buitenland. En ook daar was de belangstelling enorm. Voor de succesvolle Nederlandse renners wordt de Giro start in Nederland weer een mooi moment om zichzelf aan het Nederlandse volk te tonen.

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen & evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Zeelandhallen Goes en Omnisport Apeldoorn.

Top