Apeldoorn kandidaat voor EK baanwielrennen voor junioren en beloften 2021

Omnisport Apeldoorn wordt deze zomer mogelijk gastheer van het EK baanwielrennen voor junioren en beloften. Dit toernooi zal van 17 t/m 22 augustus 2021 plaatsvinden. Organisator Libéma Profcycling heeft de kandidatuur bij de Europese Wielerbond (UEC) kenbaar gemaakt. Eind april maakt de UEC de definitieve locatie bekend.

Het Europees kampioenschap baanwielrennen voor eliterenners in 2019 was het laatste grote internationale evenement voordat de corona-situatie voor een lange stilte zorgde. De deelnemers aan dit EK zullen de selectie van de toekomst vormen en zij zullen de suprematie van het huidige Nederlandse team mee in stand moeten zien te houden richting de Olympische Spelen van 2024 en 2028.

Naast de sportieve belangen die er zijn voor het organiseren van dit EK kan het een enorme boost geven aan de omgeving. Naar verwachting zullen 750 renners en stafleden aanwezig zijn. Hiermee zorgt het EK baanwielrennen – indien nodig uiteraard als coronaproof editie – voor een regionale economische impuls en biedt het een platform voor maatschappelijke projecten. De eventuele komst van het EK baanwielrennen wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, de Provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn.

Fotograaf: Gert Bonestroo

Top