Etappeplaatsen ZLM Tour 2021 volledig bekend

Wij zijn verheugd te melden dat alle etappeplaatsen voor de ZLM Tour 2021 bekend zijn. De eerste twee etappes op 9 en 10 juni worden verreden in het Zeeuwse landschap zoals eerder vermeld. Daarna vertrekt de karavaan van de ZLM Tour via Wielercafé de Cyklist in Eindhoven naar Buchten. De zaterdagetappe wordt traditioneel verreden in de heuvels van Limburg met de start bij het Shimano Experience Center in Valkenburg en een finish op de Cauberg. De slotetappe op zondag 13 juni start met een ronde over het parcours van de Profronde in Made en eindigt op de brede nieuwe weg voor het gemeentehuis van Rucphen.

Woensdag 9 juni: Sprintronde Kapelle 100,9 km
Donderdag 10 juni: Veere – Goes 195,4 km
Vrijdag 11 juni: Eindhoven – Buchten 175,3 km
Zaterdag 12 juni: Valkenburg – Valkenburg 178,6 km
Zondag 13 juni: Made – Rucphen 159,3 km

“De ZLM Tour is al jaren dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen richting de Tour de France. Het is geweldig mooi dat de ZLM Tour dit jaar te gast mag zijn in deze plaatsen. De vijf etappes bieden veel kansen voor de sprinters. Al weet je natuurlijk nooit van tevoren hoe de koers exact gaat verlopen en hoe het algemeen klassement eruitziet voor de start van de laatste etappe”. Aldus koersdirecteur en voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel.

Hubèr Rentmeester van ZLM Verzekeringen is eveneens blij met de etappeplaatsen voor de ZLM Tour 2021. “Wij richten ons als verzekeringsmaatschappij op Zeeland en Brabant. Daarom zijn wij er trots op dat een groot deel van het parcours van de ZLM Tour ook door deze provincies loopt. De wielersport leeft enorm in de verschillende gemeentes en zien dat ook terug in de grote belangstelling voor de ZLM Tour.

Daarnaast is bekend geworden dat MINI-Nederland de officiële mobiliteitspartner van de ZLM Tour 2021 is. “De MINI Countryman, de meest avontuurlijke MINI van dit moment biedt bijzonder veel ruimte en comfort, waardoor de samenwerking perfect past bij het avontuurlijke karakter en het spannende verloop van de koers.” Aldus Joost ter Meulen, Business Manager bij MINI Nederland.

De ZLM Tour is in 2021 onderdeel van de UCI ProSeries en kenmerkt zich als sprinterswedstrijd en zorgt voor een laatste voorbereiding op de Tour de France. Om de wedstrijd door te laten gaan, moeten de coronamaatregelen wel toestaan dat er – eventueel onder voorwaarden – publiek welkom is.

Top