Apeldoorn krijgt EK baanwielrennen voor junioren en beloften 2021 toegekend

Omnisport Apeldoorn wordt deze zomer gastheer van het EK baanwielrennen voor junioren en beloften. Organisator Libéma Profcycling maakte begin april de kandidatuur al bekend. De Europese Wielerbond (UEC) heeft nu ook bekend gemaakt dat het toernooi definitief is toegewezen aan Apeldoorn. Dit toernooi zal van 17 t/m 22 augustus 2021 plaatsvinden.

‘’Het is een erg mooi en zeer welkom bericht dat wij gastheer zullen zijn van dit evenement. Na het EK in 2019 is er, mede door Covid-19, geen groot (inter)nationaal evenement meer geweest in Omnisport. Voor de stad, de sport en alle betrokkenen is dit toernooi het begin van hopelijk veel meer’’ aldus projectleider Rens Kamphuis.

Nathan Stukker, wethouder Sport: “Dat Omnisport wederom gastheer mag zijn van een Europees kampioenschap is voor de stad Apeldoorn prachtig. Nadat we eerder al fantastische (internationale) toernooien mochten ontvangen op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn is een EK junioren en beloften een heel mooi toernooi. Een bron van inspiratie voor onze jeugdige sporters. We kunnen zo, na een moeilijke periode vanwege Covid-19, weer een mooie toekomst op de wielerbaan tegemoet gaan.”

De organisatie streeft er naar om het toernooi te laten plaatsvinden waarbij het publiek ‘’gewoon’’ aanwezig kan zijn en live kan genieten van dit EK. Uiteraard zullen de nodige maatregelen worden getroffen indien de situatie hierom vraagt.

“Toekomstige Olympische renners”
De deelnemers aan dit EK zullen de elite selecties van de toekomst vormen. Door het thuisvoordeel zal de Nederlandse ploeg met een brede selectie aan de start staan. Voor bondscoach Fulco van Gulik is dit een uitgelezen kans om een goed beeld te krijgen van de potentie van de renners. Zij vormen tenslotte de nieuwe generatie die richting de Olympische Spelen van 2024 en 2028 moeten (blijven) zorgen voor het eremetaal.

Fotograaf: Gert Bonestroo

Top