Caleb Ewan pakt slotetappe ZLM Tour, Mike Teunissen eindwinnaar

In de binnenstad van Tilburg heeft Lotto-Soudal renner Caleb Ewan voor de ogen van vele duizenden wielerliefhebbers de slotetappe van de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De Australiër haalde het voor de Duitser Max Walscheid (Team Sunweb) en Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Mike Teunissen greep de eindwinst en mocht de gele ZLM leiderstrui mee naar huis nemen.

Al snel na de start van de slotetappe op de High Tech Campus in Eindhoven gingen Elmar Reinders (Roompot-Charles), Jetse Bol (Burgos-BH) en Marco Doets (Alecto Cyclingteam) er vandoor. Zij kregen echter nooit een grote voorsprong van het peloton.

De Belg Jelle Wallays van Lotto-Soudal sprong in de slotfase nog naar de alleen overgebleven Elmar Reinders toe, maar ook zij werden in de laatste vijf kilometer gegrepen. In de derde massasprint van deze ZLM Tour toonde de Australiër Caleb Ewan zich de snelste. Hij bleef Max Walscheid en Dylan Groenewegen ruimschoots voor. Arvid de Kleijn (Metec-TKH) en Emils Liepins (Wallonie Bruxelles) maakten de top vijf van de rituitslag compleet.

De eindwinst ging naar Jumbo-Visma renner Mike Teunissen. Hij kreeg zijn teamgenoot Amund Grondahl Jansen en de Deen Mads Schmidt Würtz van Katusha-Alpecin mee op het eindpodium “Wij kwamen vooral naar de ZLM Tour om onze sprinttrein voor te bereiden voor de Tour de France. Dat is goed gelukt. Dylan Groenewegen heeft twee etappes gewonnen en Amund Grondahl Jansen won de Koninginnenrit. De eindzege is een mooie bijvangst. Dit is zeker geen kleine koers”, aldus Teunissen. “De World Tour ploegen die hier rijden zijn sterk en de continentale en procontinentale teams willen zich hier graag in de kijker rijden. Ik ben blij dat ik deze koers mag bijschrijven op mijn erelijst.”

Dylan Groenewegen werd in Tilburg gehuldigd als winnaar van de blauwe puntentrui van de Provincie Zeeland, terwijl Rasmus Byriel Iversen (Lotto-Soudal) de witte Shimano-jongerentrui mocht aantrekken.

De uitslag van de 4e etappe en het eindklassement in de ZLM Tour is via deze link te vinden.

Foto: Peter van Rooij / Kempenfoto.nl

Top