Amund Grondahl Jansen wint Koninginnenrit ZLM Tour in Landgraaf

De Koninginnenrit van de ZLM Tour van Buchten naar Landgraaf is gewonnen door Jumbo-Visma renner Amund Grondahl Jansen. Hij toonde zich de snelste van een kopgroep van tien renners, voor zijn teamgenoot Mike Teunissen en de Deen Mads Würtz Schmidt van Katusha-Alpecin. Door zijn tweede plek in de etappe wist Teunissen zijn voorsprong te vergroten en heeft hij de gele ZLM leiderstrui nu nog steviger om zijn schouders.

De renners maakten er een levendige wedstrijd van in de Limburgse heuvels. Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Thijs de Lange (Metec-TKH), Ivar Slik (Monkey Town – A Block), Yenthe Biermans (Katusha-Alpecin) en Abram Stockman (Tarteletto-Isorex) lange tijd vooruit.

Onder aanvoering van de renners van Jumbo-Visma kwam het uitgedunde peloton op zo’n 50 kilometer echter weer samen. Op de laatste heuvel van de dag trok Maurits Lammertink van Roompot-Charles ten aanval en hij kreeg uiteindelijk negen renners mee, onder wie Huub Duyn, Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen, Mads Würtz Schmidt, Jelle Wallays, Jan Bakelants, Jasper de Buyst en Dimitri Peyskens. In de sprint bergop toonde Grondahl Jansen zich overtuigend de sterkste voor Teunissen en Würtz Schmidt.

Omdat de veiligheid van de renners op de plaatselijke ronde in Landgraaf volgens de politie niet gegarandeerd kon worden, besloot de jury de koers met één ronde in te korten. “Als organisatie vinden we het vervelend dat dit besluit genomen moest worden, maar de veiligheid van de renners gaat voor alles”, zegt koersdirecteur Jean-Paul van Poppel. “Met de organisatie gaan we dit evalueren, zodat dit in de toekomst hopelijk niet meer gaat gebeuren.”

De ZLM Tour eindigt zondag met de slotetappe van Eindhoven naar Tilburg. Ook die rit is vanaf 15:00 uur live te volgen via L1.

De uitslag van de 3e etappe in de ZLM Tour is via deze link te vinden.

Foto: Kempenfoto.nl / Peter van Rooij

Top