Dylan Groenewegen viert verjaardag met zege in ZLM Tour

In het Limburgse Buchten heeft Jumbo-Visma sprinter Dylan Groenewegen op zijn 26ste verjaardag zijn tweede ritzege in de ZLM Tour geboekt. Hij haalde het in de sprint ruimschoots voor de Australiër Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Mike Teunissen (Jumbo-Visma) finishte als derde en neemt de gele ZLM leiderstrui over van zijn teamgenoot Jos van Emden.

‘Winnen is altijd lekker, maar ik voelde mij niet super na mijn valpartij van gisteren’, aldus Groenewegen na de aankomst. ‘De voorbereiding op de sprint verliep uitstekend. In de Tour de France gaan we opnieuw proberen om het zo af te werken. Maar natuurlijk willen wij hier in de ZLM Tour ook gewoon winnen.’

Zijn teamgenoot Mike Teunissen kwam als derde over de meet en nam door bonificatieseconden de leiding in het algemeen klassement over van proloogwinnaar Jos van Emden. Hij heeft in de algemene rangschikking respectievelijk twee en vijf seconden voorsprong op zijn teamgenoten Van Emden en vijf tellen op Dylan Groenewegen. ‘Ik ben net terug van een hoogtestage en voel mij nog niet helemaal top. Daarom verwacht ik dat het morgen niet makkelijk gaat worden. De andere ploegen zullen zeker gaan aanvallen, maar ik denk dat wij er als ploeg momenteel uitstekend voorstaan in deze wedstrijd.’

Dylan Groenewegen versterkte met zijn tweede ritzege zijn leidende positie in het Provincie Zeeland puntenklassement, terwijl de Deen Rasmus Byriel Iversen de witte Shimano trui voor het jongerenklassement wist te behouden.

Op zaterdag 22 juni staat de Koninginnenrit van de ZLM Tour op het programma. Het peloton trekt dan de Limburgse heuvels in voor een rit over 171 kilometer met start in Buchten en finish in Landgraaf. Morgen en zondag zijn de etappes vanaf 15:00 uur live te volgen via L1.

Bekijk hier de uitslag van de 2e etappe – Etten-Leur – Buchten

Fotograaf: Kempenfoto.nl

Top