Jos van Emden snelste in proloog ZLM Tour in Yerseke

Met een gemiddelde snelheid van 51,6 kilometer per uur heeft Jos van Emden van Jumbo-Visma in Yerseke de proloog van de ZLM Tour gewonnen. Hij had na 6,8 kilometer aan de finish een voorsprong van 2 seconden op zijn teamgenoot Mike Teunissen. Tony Martin finishte als derde en zorgde voor een heel Jumbo-Visma podium.

“Ik had de tussentijden van mijn concurrenten gehoord en wist dat ik goed bezig was”, aldus winnaar Jos van Emden na het in ontvangst nemen van de gele ZLM leiderstrui en de blauwe puntentrui van de Provincie Zeeland. “Dit is de derde keer dat ik de proloog van de ZLM Tour weet te winnen. Ik ben hier erg blij mee.” De hardrijder van Jumbo-Visma wil nog niet nadenken over het algemeen klassement. “Het is nog te vroeg om daar aan te denken, maar we gaan wel ons best doen om hier als ploeg goed te presteren.”

De weergoden waren de renners gunstig gezind in Yerseke. Bij de start van de proloog begon het weliswaar te regenen, waardoor een groot aantal coureurs onder natte weersomstandigheden moest rijden. Later op de avond werd het droog, waardoor de renners die later van start gingen ook snellere tijden wisten te rijden.

Achter het trio van Jumbo-Visma wist Alex Dowsett van Katusha-Alpecin de vierde tijd te realiseren. Max Walscheid (Team Sunweb) zette de vijfde tijd op de klokken. Lotto-Soudal renner Rasmus Byriel Iversen mocht de witte Shimano-trui van beste jongere in ontvangst nemen.

De ZLM Tour gaat op donderdag 20 juni verder met een rit over 197,9 kilometer met start in het Belgische Bredene en finish in Heinkenszand.

Klik hier voor een samenvatting van de koers door Omroep Zeeland.

Klik hier voor de uitslag van de proloog in Yerseke.Top