EK Veldrijden keert in 2020 terug naar ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch – Het Europees Kampioenschap veldrijden vindt op 7 en 8 november 2020 in ‘s-Hertogenbosch plaats. Dat zijn de Stichting Grote Prijs van Brabant en Libéma Profcycling met de Europese wielerbond UEC overeen gekomen. Locatie voor het evenement is het terrein van beurs-en evenementencomplex Autotron en de volgende categorieën komen in actie: elite, beloften, junioren en masters (m/v). Op deze locatie werd ook in 2018 de Europese titelstrijd verreden. Toen kroonden onder anderen Mathieu van der Poel en Annemarie Worst zich tot Europees kampioen in Brabant.

Mieke Geeraedts zegt namens de Stichting Grote Prijs van Brabant blij te zijn met de toekenning. “De komst van het Europese kampioenschap zorgt ervoor dat onze provincie zich opnieuw kan tonen als bakermat van het Nederlandse veldrijden, waar wereldkampioen Mathieu van der Poel, voormalig wereldkampioene Marianne Vos en vele andere veldrittoppers thuis zijn. Onze ambitie blijft om van de Grote Prijs van Brabant een stevig en blijvend crossevenement te maken in de toekomst. Dit EK geeft ons de kans om te laten zien dat wij van toegevoegde waarde zijn op de crosskalender.” Parcoursbouwer Richard Groenendaal zal deels gebruik maken van het parcours van 2018, maar zal ook enkele veranderingen doorvoeren om zo een modern en attractief traject voor te schotelen.

Voor Libéma Profcycling is de toekenning van het EK veldrijden een nieuwe kans om zich te onderscheiden als organisator van topevenementen, zoals ook de ZLM Tour. Senior Projectmanager Martin de Kok: “Het mogen organiseren van dit evenement toont het enorme vertrouwen dat de Europese wielerbond UEC in Libéma Profcycling heeft. Niet alleen bij de vorige Europese titelstrijd in het veld werkten we prettig samen, afgelopen jaar hebben we natuurlijk ook het EK op de weg in Alkmaar en het EK Baan in Apeldoorn naar volle tevredenheid voor deze bond mogen organiseren. We kijken er naar uit om met al deze partijen ook van het EK Veldrijden ‘s-Hertogenbosch 2020 een enorm succes te maken.”

Foto: Gert Bonestroo

Top