Heijnen en Raaijmakers naar nationale titel achter derny

APELDOORN – Philip Heijnen en Marit Raaijmakers zijn in Apeldoorn Nederlands kampioen achter de derny geworden. Ook junior Erwin Smit veroverde een rood-wit-blauwe trui in Omnisport.

In de wedstrijd voor de mannen bleek Philip Heijnen ronduit de sterkste, de renner uit Oeffelt veroverde zijn eerste nationale titel bij de elite. Achter Peter Möhlmann wist hij titelverdediger Reinier Honig (achter Jos Pronk) te onttronen. Brons was voor Maikel Zijlaard achter Ron Zijlaard.

Honig hield lang stand, plaatste een aanval in de slotronden, maar moest uiteindelijk zijn opvolger nog een ronde toestaan. Heijnen was dolblij met de zege. “Ik realiseer het me nog nauwelijks. Ik wist dat ik hier voor het podium mee zou kunnen doen, maar winnen is toch wat anders. Ik wist wel dat ik goed in vorm was, maar ging pas echt in de winst geloven op het moment dat Zijlaard af moest haken. Ik moest nog wel de aanval van Reinier Honig afslaan, maar toen dat lukte, wist ik dat ik de wedstrijd gewoon uitrijden moest.”

Marit Raaijmakers wist haar titel te veroveren zonder een echte aanval te hoeven pareren. De renster van Parkhotel Valkenburg liet achter Jos Pronk in Omnisport Marjolein van ’t Geloof (achter Richard Konijn) meer dan een ronde achter zich. Brons was er voor Minke Bakker (achter Herman Bakker). “ Ik lootte als eerste en kon eigenlijk een wedstrijd lang die positie vasthouden. Op een gegeven moment zag ik dat er niemand meer volgde en dat ik op koers was voor een nieuwe titel. Ik hoop me op het NK omnium over twee weken – ook in Apeldoorn – opnieuw te laten zien in een sterk veld.”

Erwin Smit was eerder Nederlands kampioen achter de derny geworden bij de junioren. Hij deed dat achter gangmaker Möhlmann. Noel Luijten (achter Ron Zijlaard) won het zilver, Nick Schelvis (achter René Kos) reed naar het brons.

Kom het jaar sportief afsluiten op het NK Omnium in Omnisport Apeldoorn op 22 december en maak kennis met deze fantastische en spectaculaire discipline van het baanwielrennen! Toegang is gratis en meer informatie is te vinden op www.nkbaanwielrennen.nl

Bekijk hier de volledige uitslag

Foto: Gert Bonestroo

Top