Ook Lotto-Soudal in ZLM Tour

De Belgische Worldtour formatie Lotto-Soudal heeft eveneens haar deelname aan de vernieuwde ZLM Tour bevestigd. Voor deze ploeg rijden onder meer de Australische topsprinter Caleb Ewan en hardrijder en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts.

Caleb Ewan eindigde afgelopen zondag nog als derde in de eerste etappe van de Giro d’Italia. Victor Campenaerts werd in 2015 derde in de proloog van de ZLM Tour, vlak achter Roger Kluge en Martijn Keizer.

Lotto-Soudal is naast Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin de vierde ploeg uit de Worldtour die op de startlijst de ZLM Tour kan worden bijgeschreven. Deze teams gebruiken deze etappewedstrijd als voorbereidingskoers op de Tour de France, die enkele weken later van start gaat.

Verder hebben ook de Spaanse pro-continentale teams Euskadi Basque Country – Murias en Burgos-BH hun komst naar de ZLM Tour bevestigd. Deze twee Spaanse ploegen hebben onlangs een wildcard ontvangen voor deelname aan de Vuelta, die op 24 augustus van start gaat.

Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Heinkenszand
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Eindhoven – Tilburg

Wielerliefhebbers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de start- of finish van de etappes tijdens de ZLM Tour. De toegang is gratis.

Daarnaast is het evenement ook te volgen via de website en de verschillende social media-kanalen: FacebookTwitter (@ZLM_Tour) en Instagram.

Foto: Wouter Roosenboom

Top