Slotetappe ZLM Tour voert renners van Eindhoven naar Tilburg

De laatste etappe van de vernieuwde ZLM Tour start op 23 juni op de High Tech Campus in Eindhoven en finisht in de Piusstraat in Tilburg. De Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten is trots dat de finale van de bekende etappekoers wordt verreden in zijn gemeente.

De slotetappe Eindhoven-Tilburg van de ZLM Tour belooft een groot wielerfeest te worden. Het startschot wordt gegeven op de High Tech Campus in Eindhoven, waar ook het hoofdkantoor van Shimano Europe is gevestigd. Op deze dag wordt hier ook de tweede editie van het High Tech Crit Festival gehouden.

De eindstreep van de laatste etappe wordt getrokken in de Piusstraat in Tilburg.  ‘Door het wielerverleden van de stad, past dit evenement perfect bij Tilburg als sportstad’, zegt wethouder en loco-burgemeester Oscar Dusschooten van de gemeente Tilburg. ‘Bovendien hebben we met de Tilburgse wielerclub TWC Pijnenburg, die een landelijk prominente jeugdopleiding heeft, een mooie lokale partner rondom de organisatie van het evenement. Gezamenlijk gaan we er een mooi wielerevenement van maken, waarbij het publiek de internationale wielertop op Tilburgse bodem in actie kan zien.’

Het complete etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Borsele
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Eindhoven – Tilburg

Tilburg is eveneens een bekende plaats voor voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel, die zijn debuut maakt als koersdirecteur van de ZLM Tour. Hij reed in zijn jonge jaren bij de Tilburgse wielerclub TWC Pijnenburg en ook zijn zonen Boy en Danny van Poppel zijn opgeleid bij deze vereniging.

‘Zowel Eindhoven als Tilburg zijn gemeenten met een rijke wielerhistorie. Het is geweldig mooi dat de ZLM Tour dit jaar te gast mag zijn in deze plaatsen’, aldus Jean-Paul van Poppel. ‘Omdat we in Brabant geen bergen hebben, biedt deze etappe zeker kansen voor de sprintersploegen. Maar je weet natuurlijk nooit van tevoren hoe de koers gaat verlopen en hoe het algemeen klassement eruit ziet voor de start van de laatste etappe. Ik hoop dat de wielerfans in Tilburg een mooie finale gaan beleven van deze vernieuwde ZLM Tour.’

Foto: John Kuijsters

Top