Tweede etappe ZLM Tour finisht in gemeente Borsele!

De deelnemers aan de vernieuwde ZLM Tour finishen op donderdag 20 juni aan het einde van de tweede etappe in de Zeeuwse gemeente Borsele. Dat heeft wethouder Marga van de Plasse van deze gemeente bekendgemaakt.

De vernieuwde ZLM Tour, die wordt verreden van 19 tot en met 23 juni, start dit jaar met een proloog in Yerseke. Ook de tweede etappe wordt voor een groot deel verreden op Zeeuws grondgebied. De renners starten in het Belgische Bredene en Heinkenszand is de finishplaats.

Wethouder Marga van de Plasse:  “Als sportgemeente zijn we blij met de aankomst van de profrenners in Heinkenszand. Het peloton rijdt straks zo’n 100 kilometer langs onze karakteristieke dorpen, over onze prachtige dijken en via de vele polderwegen die ons landschapspark rijk is. Het is voor onze omgeving de uitgelezen mogelijkheid om aan een groot publiek te laten zien dat het hier goed recreëren en dus fietsen is.”    

Hubèr Rentmeester van ZLM Verzekeringen is eveneens blij met de aankomst in Borsele “Wij richten ons als verzekeringsmaatschappij met name op Zeeland en Brabant. Daarom zijn wij er trots op dat een groot deel van het parcours van de ZLM Tour ook door deze twee provincies loopt. De provincie Zeeland heeft zich tevens als partner verbonden aan de ZLM Tour. Alleen op zaterdag maken wij een uitstap naar Limburg.”

Het etappeschema ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Heinkenszand
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Start en finish in Brabantse gemeentes

Inmiddels hebben de Worldtour ploegen Team Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin (Marcel Kittel) hun deelname aan de ZLM Tour reeds bevestigd. Met een aantal andere Worldtour ploegen worden nog gesprekken gevoerd. Ook de teams van de Zeeuwse profs Nick van der Lijke (Team Roompot) en Marco Minnaard (Wanty – Groupe Gobert) komen aan het vertrek. Voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel is aangesteld als koersdirecteur van de ZLM Tour.

“De ZLM Tour is al een aantal jaren dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen richting de Tour de France, zegt Cees Priem van Libéma Profcycling. “Dit jaar hebben we opnieuw een aantal ritten in het etappeschema, die kansen bieden voor sprinters. Ons doel is om van deze vernieuwde ZLM Tour een topevenement te maken, waarbij wielerliefhebbers een groot aantal toprenners die gaan deelnemen aan de Tour de France in Nederland van dichtbij kunnen bewonderen.”

Foto: Wouter Roosenboom

Top