Programma EK baanwielrennen voor junioren en beloften bekend, kaartverkoop gestart

APELDOORN – De Nederlandse baanrenners zijn nog maar net gehuldigd na de Olympische Spelen van Tokyo of de wielerliefhebber krijgt de kans om kennis te maken met de baansterren van de toekomst. De beloften en junioren (m/v) komen van 17 tot en met 22 augustus in Omnisport in actie tijdens het Europees Kampioenschap op de baan. Wil je nu al weten wie er op de komende edities van de OS in Parijs (2024) en Los Angeles (2028) schitteren? Koop dan een ticket voor dit EK.

Veel van de hoofdrolspelers van het huidige baanwielrennen trokken voorbij in de edities van de vorige Europese Kampioenschappen -23 en -19. Wat te denken van drievoudig wereldkampioen Harrie Lavreysen, die zijn eerste elitesuccessen al geboekt had, maar toch persé alle titels nog wilde incasseren in het jongerenkampioenschap? En van wereldkampioen op de kilometer Sam Ligtlee en zijn zus, voormalig olympisch kampioene keirin Elis Ligtlee. Zij dienden zich al vroeg aan als het latere toptalent op de piste.

Opvolgers baantoppers trappelen
Terwijl die huidige sterren uitrusten van een vermoeiende vijf jaar durende aanloop naar de dit jaar gehouden editie van de Zomerspelen, staan hun opvolgers al te trappelen in de coulissen van Omnisport Apeldoorn om met hen de strijd aan te gaan of misschien wel het stokje over te nemen. Als het niet in Parijs (2024) is, dan toch wel vier jaar later in Los Angeles.

Geschiedenis schrijven
Er zal dus bij voorbaat geschiedenis worden geschreven in Apeldoorn. En u kunt erbij zijn. De bondscoaches voorspellen medaillekansen voor onze landgenoten. Schrijf de namen van Steffie van der Peet, Lonneke Uneken, Tijmen van Loo, Michael Zijlaard, Philip Heijnen en Vincent Hoppezak maar vast op als medaillekandidaten voor ons land. Maar kijk vooral zelf welke nieuwe Nederlandse maar ook buitenlandse baansterren zich aandienen. Zij zullen ongetwijfeld in de toekomst nog eens hun opwachting maken op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. En jij kunt dan zeggen dat je die als belofte of junior al hebt zien schitteren. Binnen de huidige corona richtlijnen is er (beperkt) publiek toegestaan en zijn tickets zijn te koop via onze online shop.

Programma EK Baanwielrennen 2021
Dinsdag 17 augustus
Scratch junior-vrouwen
Scratch Junioren
Afvalkoers beloften-vrouwen
Afvalkoers beloften
Teamsprint junior-vrouwen
Teamsprint junioren
Individuele achtervolging beloften-vrouwen
Individuele achtervolging beloften

Woensdag 18 augustus
Kilometer junioren
Ploegachtervolging junior-vrouwen
Ploegachtervolging junioren
Scratch beloften-vrouwen
Scratch beloften
Afvalkoers junioren
Afvalkoers junior-vrouwen
Teamsprint beloften-vrouwen
Teamsprint beloften

Donderdag 19 augustus
Kilometer beloften
Individuele achtervolging junior-vrouwen
Individuele achtervolging junioren
Ploegachtervolging beloften-vrouwen
Ploegachtervolging beloften
Sprint junior-vrouwen

Vrijdag 20 augustus
500 meter junior-vrouwen
Puntenkoers beloften-vrouwen
Puntenkoers beloften
Sprint junioren
Sprint beloften-vrouwen
Omnium junior-vrouwen
Omnium junioren

Zaterdag 21 augustus
Omnium beloften
Omnium beloften-vrouwen
Keirin junioren
Keirin junior-vrouwen
500 meter beloften-vrouwen
Sprint beloften
Puntenkoers junior-vrouwen
Puntenkoers junioren

Zondag 22 augustus
Koppelkoers junior-vrouwen
Koppelkoers junioren
Keirin beloften
Keirin beloften-vrouwen

Top