Renners en publiek klaar gestoomd voor belangrijk EK Baan

APELDOORN – De baanwielrenners zetten momenteel de puntjes op de i tijdens een aantal pittige trainingssessies in voorbereiding op het Europees Kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn, maar ook het publiek wordt deze weken opgewarmd voor de continentale titelstrijd, die van 16 tot en met 20 oktober plaats heeft in Omnisport. Via het EK Baan on Tour, diverse clinics, jeugdwedstrijden en een pubquiz kunnen zij in de stemming komen voor dit topsportevenement.

Kirsten Wild, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en al die andere baantoppers die ons land rijk is, kijken reikhalzend uit naar de Europese titelstrijd in Apeldoorn. In hun eigen Omnisport, waar ze al een ontelbaar aantal rondjes reden en sprintjes trokken en waar ze zo succesvol waren bij het wereldkampioenschap in 2018. Ze willen voor het oog van de toeschouwers, de media en de tv-kijkers natuurlijk alles op alles zetten om een medaille te winnen bij het EK, het liefst één met een gouden kleur. Maar er is nog een reden om te excelleren in Apeldoorn. Het EK is ook belangrijk als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Tokyo, waar deze gouden lichting graag hun suprematie van de afgelopen jaren wil omzetten in olympisch eremetaal. De Road to Tokyo begint in Apeldoorn en dus zullen de Nederlandse en buitenlandse sporters in hun beste vorm afreizen naar de provincie Gelderland.

Het EK mag dan nationale en internationale aandacht trekken, de eigen basis in Apeldoorn wordt door de organisatie natuurlijk niet vergeten. Op woensdag 25 september kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud van 15-18 uur gratis mee doen met de Dikke Banden Race & Loopfietsrace op het Marktplein in Apeldoorn. Wethouder Nathan Stukker geeft het startschot en Olympisch kampioene Elis Ligtlee is als ambassadeur voor EK ook aanwezig. Inschrijven kan via de website www.ekbaanwielrennen.nl. Tijdens de wedstrijden zijn er voor de kids ook veel andere activiteiten te doen zoals het Decathlon Sportplein en is er een pumptrack. Wie bij de Dikke Banden Race het podium haalt, kan naar de landelijke finale op zondag 6 oktober in Maastricht. En ook wie enthousiast is geworden over de loopfietsraces, kan daar een vervolg aan geven. Op 6 oktober, 23 november en 1 december vinden nog meer wedstrijden plaats in Omnisport.

Nadat de kinderen in actie zijn gekomen, is het tijd voor de volwassenen. Op 3 oktober vindt bij Café Humpeys een Sport Pubquiz plaats, waar iedereen zijn of haar sportkennis kan testen op minder dan twee weken van de start van het EK Baanwielrennen. Kijk op de website van het EK Baanwielrennen voor de complete agenda aan Side Events met daarop ook nog internationale wedstrijden voor de junioren, Ukkiepukwedstrijden op de loopfiets en diverse clinics. De voorverkoop van het EK is inmiddels in volle gang. Wil je ook zeker zijn van een mooie zitplaats om de Nederlandse en buitenlandse baantoppers aan te moedigen? Koop je ticket dan hier: https://ekbaanwielrennen.nl/tickets/

Foto: KNWU

Top