Twee dagen topsport bij EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch

’S-HERTOGENBOSCH –  De organisatie van het EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch stelde het programma samen van het Europees kampioenschap veldrijden dat op 7 en 8 november in Rosmalen wordt gehouden. Waar bij de vorige editie in 2018 voor één topsportdag werd gekozen, is het topsportprogramma nu over twee dagen verdeeld. Het is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk publiek toe te laten.

Op zaterdag is de wedstrijd voor elite-vrouwen naar verwachting een erg spannende strijd. Om maximale aandacht te garanderen is het tijdstip van deze wedstrijd in samenspraak met de televisiezenders vast gesteld. Op die dag rijden ook de junioren en de beloften-mannen hun EK. Op zondag is het de beurt aan de elite-mannen, de beloften-vrouwen en de junior-vrouwen. Door de Europese Bond is ook besloten om de kampioenschappen voor de mastercategorieën met een jaar uit te stellen.

Niels Geven legt als projectleider namens Libéma Profcycling de afwegingen uit. “Het programma zoals we dat nu kunnen presenteren, is meer in lijn met de indeling zoals fans die gewend zijn van het wereldkampioenschap veldrijden. Ook kunnen we – in samenwerking met de NOS – op deze manier de sport twee keer onder de aandacht van de tv-kijkers brengen.  In verband met de aansluitende TV-uitzendingen over de Ronde van Spanje rijden de elite-categorieën eerder dan gebruikelijk. Op deze manier kunnen we maximale exposure krijgen voor de deelnemende renners en teams en onze sponsoren. Het is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk publiek toe te laten. Wanneer de maatregelen eventueel verruimd worden, zullen we daar zeker op inspelen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor partners die ermee voor zorgen dat het EK kan doorgaan.  In deze ruimtes kunnen we de mensen gemakkelijker zittend en op verantwoorde afstand van elkaar plaatsen.” Meer daarover leest u op: https://www.ek-veldrijden.nl/hospitality/

Heeft u al een ticket gekocht? Dit betekent dat jouw tickets geannuleerd zullen worden, je hoeft hiervoor niets te doen. Binnen 14 dagen ontvang je het geld voor je tickets terug op de rekening of creditcard waarmee de betaling is gedaan, of wordt het bedrag verrekend via Paypal of Klarna.

Programma EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch:

Zaterdag 7 november:
12.30-13.25 uur: Beloften-mannen
14.00-15.00 uur: Elite-vrouwen
15.45-16.35 uur: Junioren-mannen

Zondag 8 november:
12.00-12.45 uur: Junioren-vrouwen
13.30-14.30 uur: Elite-mannen
15.30-16.20 uur: Beloften-vrouwen

Bekijk nu het volledige programma via https://www.ek-veldrijden.nl/programma/.

Top