Wout van Aert mikt op eerste Europese elitetitel in ‘s-Hertogenbosch

In tegenstelling tot vorig jaar – toen de titelstrijd in het Tsjechische Tabor werd verreden – zal Wout van Aert dit jaar deelnemen aan het Europees Kampioenschap veldrijden, dat wordt verreden in ‘s-Hertogenbosch rondom het Autotron Rosmalen. De wereldkampioen in het veld zal daar op zondag 4 november inzetten op zijn eerste EK-titel bij de elite.

Het EK voor elite vindt pas voor de vierde keer plaats. De vorige drie edities leverden telkens andere winnaars op. Van Aert moest bij het eerste EK in 2015 in Huijbergen genoegen nemen met zilver achter Lars van der Haar. Een jaar daarop ontvouwde zich in Pont-Château (Frankrijk) een tactisch steekspel, waarbij Toon Aerts namens de Belgen het goud veroverde. Achter Mathieu van der Poel werd Wout van Aert toen derde. In 2017 was hij niet van de partij toen Mathieu van der Poel in Tabor de trui met sterren opeiste.

Voor de wereldkampioen van Valkenburg is het EK bepaald niet zijn eerste veldrit van het seizoen. De titelstrijd op 4 november is de twaalfde op zijn voorlopige crosskalender, die deze week bekend werd gemaakt en waarop dertig veldritten staan. Komende zondag start zijn seizoen in Geraardsbergen en vervolgens staan de Amerikaanse wereldbekers van Waterloo en Iowa City op de rol voor de Vlaming. Verder rijdt Van Aert in Meulebeke, Ronse, Lokeren, Gieten, Ardooie, Bern en Ruddervoorde. De ultieme test voor het EK vindt op 1 november plaats op de Koppenberg.

Top