Ster ZLM Toer wordt ZLM Tour en keert terug op wielerkalender in 2019

Goes – Onder een nieuwe naam en met een nieuwe organisatie gaat de Ster ZLM Toer in 2019 verder als ZLM Tour. Van woensdag 19 juni tot en met zondag 23 juni 2019 kan het publiek weer genieten van de internationale wielertop op Nederlandse bodem. Veel World Tour ploegen, waaronder vooral de sprintersploegen, gebruiken de ZLM Tour als voorbereiding op de Tour de France.

Nieuwe organisatie
Hoofdsponsor ZLM Verzekeringen en Libéma Profcycling slaan de handen ineen als het gaat om de organisatie van het wielerevent. Ook in de nieuwe opzet hoopt de organisatie een beroep te kunnen doen op de betrokken vrijwilligers die al jarenlang bij de Ster ZLM Toer actief waren.

UCI Wielerkalender
De UCI maakt op korte termijn de wielerkalender voor 2019 bekend. De ZLM Tour zal de status van UCI 2.1 niveau behouden en ook de vaste plek op de wielerkalender, twee weken voor de Tour de France, is wederom aangevraagd.

Ambities
De Ster ZLM Toer kent een roemrijke historie met winnaars als Cavendish, Greipel en Gilbert en is een begrip in Nederland. ZLM Verzekeringen is al jarenlang actief in de wielersport en dat levert de verzekeraar een positieve bijdrage aan de naamsbekendheid op. De nieuwe organisatie heeft de sportieve ambities om de ZLM Tour de komende jaren nog nadrukkelijker op de kaart te zetten als de ideale voorbereidingskoers voor de sprintersploegen op de Tour de France.

Etappeschema
De nieuwe organisatie gaat de komende maanden aan de slag met het etappeschema en het benaderen van start- en finishplaatsen. Het werkgebied van ZLM Verzekeringen is Zeeland en Brabant. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt om die reden ook in deze beide provincies.

Top