Boeiend en compact programma voor NK Baanwielrennen 2022

APELDOORN – Het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen biedt van 27 tot en met 29 december een compact en boeiend programma, waarin zowel de absolute wereldtop bij de mannen en vrouwen als de aanstormende jeugd en de toppers van de Paracycling actief zijn. Gezocht wordt naar opvolgers van onder anderen Harrie Lavreysen, Yoeri Havik en Laurine van Riessen. Het publiek is weer welkom in Omnisport Apeldoorn en kan de internationaal zo succesvolle wielerhelden en hun potentiële opvolgers weer van dichtbij bekijken en toejuichen.

De jeugd en de paracyclists zijn er weer bij dit jaar op het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen, waar vorig jaar alleen de elite kon starten vanwege de geldende COVID-regels. En de toeschouwers geven het kampioenschap extra sfeer. Opnieuw heeft organisator Libéma Profcycling samen met de KNWU besloten tot een compact programma van drie dagen. Met telkens een mooie afwisseling van sprint- en pelotonsonderdelen.

Op dag 1 worden onder meer de finales van de scratch, sprint en achtervolging voor mannen en de, puntenkoers en de keirin bij de vrouwen verreden. Bij de junioren worden titels vergeven bij de puntenkoers, afvalkoers en de kilometer en bij de junior-vrouwen op de puntenkoers en keirin. Ook komen de tandems in actie voor de medailles, bij de paracyclists worden verder de NK’s op de 500 meter (vrouwen), kilometer (mannen) en de achtervolging (mannen/vrouwen) verreden.

Op dag 2 komen ook de nieuwelingen in de baan met hun puntenkoersen (jongens en meisjes). Bij de mannen staan de keirin en de puntenkoers op de rol, terwijl de vrouwen de achtervolging, sprint en scratch voorgeschoteld krijgen. De junior-vrouwen rijden diezelfde onderdelen, terwijl bij de junioren een keirintoernooi en een finale koppelkoers op het programma staan.

Op dag 3 rijden de vrouwen en de mannen een afvalkoers en een koppelkoers. Bij de mannen staat verder ook nog de kilometer op de rol, bij de vrouwen de 500 meter. De junior-vrouwen rijden telkens in het toernooi van de elite-vrouwen mee, de junioren rijden de sprint, de scratch en de achtervolging.

Wil je de sterren van de Olympische Spelen van Tokyo en het WK Baan van Parijs eens van dichtbij in actie zien en bekijken hoe zij de wedstrijden naar hun hand zetten op dé wielerpiste van Nederland? Koop dan snel je tickets via tickets.nkbaanwielrennen.nl.

Foto: Gert Bonestroo

Top