EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN NAAR APELDOORN

Renners uit bijna 25 landen strijden in Omnisport Apeldoorn om de Europese titels

Apeldoorn, woensdag 6 februari 2013 – Net als in 2011 zal de piste van Omnisport Apeldoorn in 2013 het decor zijn van het EK baanwielrennen. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober wordt er door de elite renners op verschillende disciplines om de Europese titels gestreden.

Na het WK en EK baanwielrennen in 2011 wederom dus een groot titeltoernooi in Omnisport Apeldoorn. Ook deze titelstrijd zal naar verwachting weer vele wereldtoppers naar Omnisport trekken. In 2011 was Kirsten Wild de enige Nederlandse renner die een plaats op het podium kon bemachtigen. Op het omnium won zij de bronzen medaille. Hopelijk weet Nederland in oktober meer eremetaal te winnen. Met talentvolle renners als Matthijs Büchli (onlangs nog winnaar van de Wereldbeker keirin in Mexico), Hugo Haak en mogelijk ook streekrenster Elis Ligtlee zijn er ongetwijfeld goede medaillekansen. En natuurlijk mag er ook iets worden verwacht van Olympisch medaillewinnaar, Teun Mulder. Al is het nog onzeker hoe hij komend jaar invulling zal gaan geven aan zijn sportieve carrière.

De organisatie is net als in 2011 in handen van Libéma Profcycling.

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen & evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Zeelandhallen Goes en Omnisport Apeldoorn.

Top