WERELDBEKER BAANWIELRENNEN NAAR OMNISPORT APELDOORN

Libéma Profcycling haalt weer groot evenement naar Omnisport; van 11 tot en met 13 november

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN

Nadat eerder dit jaar de start van de Giro d’Italia plaatsvond vanuit Omnisport, staat nu het volgende mondiale evenement in de agenda bij het multifunctionele sportcentrum in Apeldoorn. Omnisport zal van 11 tot en met 13 november 2016 namelijk gastheer zijn van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Na een grootscheepse renovatie wordt de wielerbaan van Omnisport op 1 september weer in gebruik genomen. De baanrenners kunnen zich dus weer naar hartenlust uitleven tijdens trainingen en wedstrijden. Het absolute hoogtepunt voor sporters en wielerfans is straks dan natuurlijk de Wereldbekerwedstrijd die in november gehouden wordt op de piste van Omnisport. Een vliegende start dus voor de nieuwe Acoya houten baan! De Wereldbekerwedstrijd zal maar liefst bijna 40 landen naar Apeldoorn trekken met in totaal zo’n 300 sporters!

Na de drukke sportzomer met natuurlijk ook nog eens het baanwielrennen op de Olympische Spelen vormt de wedstrijd in Omnisport Apeldoorn een mooie kans voor renners als Elis Ligtlee (uit Eerbeek, bij Apeldoorn) en Jeffrey Hoogland om zich voor het eigen publiek op de nieuwe piste van hun beste kant te laten zien.

Het totale UCI Wereldbekerprogramma voor het seizoen 2016/2017 ziet er als volgt uit:

* Glasgow (Groot Brittannië), 4 – 6 November, 2016

* Apeldoorn, 11 – 13 November 2016

* Cali (Colombia), 17 – 19 Februari, 2017

* Los Angeles (Amerika), 25 – 26 Februari, 2017

De Wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn en Libéma. De organisatie is in handen van Libéma Profcycling. Profcycling haalde eerder onder meer de WK (2011) en EK (2011 en 2013) baanwielrennen naar Omnisport. Maar ook de Giro d’Italia wist Libema Profcycling tot twee maal toe met succes naar Nederland te halen (2010 en 2016).

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen/evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Luchtvaart-Themapark Aviodrome en Omnisport Apeldoorn.

Top