Kamp en Alvarado winnen eerste twee titels op EK Veldrijden

’S-HERTOGENBOSCH – Ceylin del Carmen Alvarado heeft op het terrein van Autotron Rosmalen de Europese titel bij de elite-vrouwen voor zich opgeëist. Dankzij het zilver van Annemarie Worst en het brons van Lucinda Brand kleurde het gehele podium oranje. Ryan Kamp had in de voormiddag al de titel bij de beloften gewonnen. Daarmee was de score maximaal voor de Nederlandse ploeg op de openingsdag van het EK Veldrijden in ’s-Hertogenbosch.

Brand, Worst en Alvarado gingen gezamenlijk de slotronde in, maar uiteindelijk werd het een sprint-met-twee om de titel. Net als op het wereldkampioenschap in Zwitserland begin dit kalenderjaar was het Alvarado die Worst in een rechtstreeks duel wist terug te wijzen. Brand werd derde en Denise Betsema eindigde op een vierde stek. Daarmee was Nederland opnieuw oppermachtig in de vrouwenwedstrijd van het EK op het terrein van Autotron Rosmalen.

De kersverse kampioene greep in Brabant haar eerste Europese titel bij de elite-vrouwen. Ook zij had de wedstrijd als bijzonder spannend ervaren. “We hebben er denk ik een mooie wedstrijd van gemaakt en uiteindelijk win ik. Beter kan het niet. Het was mijn doel om het tempo hoog te houden en zo de druk erop te houden, zodat iedereen vermoeid aan de finish kwam. Dat is me goed gelukt, denk ik. Vanaf het bos achterop het terrein was het eigenlijk al sprinten, dat was dus een superlange sprint. Uiteindelijk probeerde Annemarie er langs te komen, maar dat lukte niet, maar het was tot op de streep spannend.”

Ook belofte Ryan Kamp won in de regenboogtrui en ook hij greep voor het eerst de Europese titel. Een verdiende overwinning. “ Ik denk dat ik één van de sterkste beloften was tot nog toe in de elite-wedstrijden en deze ontbrak nog op mijn palmares. Er was niet één zone waar ik het verschil kon maken, het was meer de druk erop houden en toen de anderen fouten maakten, kon ik wegrijden. Mijn snelheid ligt hoog genoeg om met de elite mee te kunnen, dat kan niet iedereen in deze categorie. Het was mooi dat ik het vol kon houden tot het einde en hier de titel op te eisen.” Kamp kreeg twee Britten me op het podium met Thomas Mein en Cameron Mason.

Foto: Gert Bonestroo

Top