Teams ZLM Tour bekend. Titelverdediger Teunissen, Viviani en TeamNL aan de start.

Het deelnemersveld van de ZLM Tour is bijna compleet: 17 van de 18 teams zijn inmiddels vastgelegd. De ZLM Tour, onderdeel van de UCI ProSeries, die van 8 tot en met 12 juni wordt verreden, kent dit jaar opnieuw een sterk rennersveld met diverse WorldTour ploegen. Onder andere de topteams Team Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers en Team DSM komen met een sterk team aan de start. Daarnaast verschijnt een Nederlandse selectie aan het vertrek met bekende renners uit de WorldTour.

De selectie van Team Jumbo-Visma voor de ZLM Tour is al bekend. De ploeg start met titelverdediger Mike Teunissen, sprintkanon Olav Kooij, hardrijders Jos van Emden en Nathan van Hooijdonck en de Zeeuwse toptalenten Mick en Tim van Dijke.

Ook Ineos-Grenadiers verschijnt met een ijzersterk team aan het vertrek. De Italiaanse sprintbom Elia Viviani voert de Britse formatie aan. Hij kan rekenen op de steun van Brabantse Pijl winnaar Magnus Sheffield, klassiekerspecialist Ben Turner, Kampioen van Australië Luke Plapp, het Duitse talent Kim Heiduk en de ervaren routinier Cameron Wurf.

Team DSM gaat met onder andere routinier John Degenkolb en sprinter Sam Welsford op zoek naar ritzeges.

Mooi om naar uit te kijken is dat er een Nederlandse nationale selectie in het oranje zal deelnemen aan de ZLM Tour met renners uit de World Tour. Voor TeamNL starten onder meer Niki Terpstra en oud-ZLM Tour-winnaar Sebastian Langeveld.

Daarnaast hebben diverse sterke UCI ProTeams hun komst toegezegd, zoals Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Pauwels Sauces, het Spaanse Burgos-BH en het Amerikaanse Human Powered Health.

Het rennersveld bestaat verder uit de Continental Teams: ABLOC Cycling Team, Beat Cycling, METEC-Solarwatt P/B Mantel, VolkerWessels Cycling Team, RIWAL Cycling Team, Bike Aid, Tarteletto – Isorex en Allinq Continental Cycling Team met veel Nederlands talent binnen de gelederen. Zij krijgen de kans om zich te meten met de wereldtop. Daarmee draagt de ZLM Tour bij aan de talentontwikkeling van de volgende generatie Nederlandse toppers.

In de afgelopen weken wisten onder andere Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling Team), Tim Marsman (METEC-Solarwatt) en Elmar Reiders (RIWAL Cycling Team) al een aantal mooie uitslagen neer te zetten in de Nederlandse klassiekers. Kunnen zij deze lijn ook doortrekken in de ZLM Tour?

Etappeschema
Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
8 juni: 1e etappe Kapelle-Wemeldinge-Kapelle (101 kilometer)
9 juni: 2e etappe Veere-Goes (183 kilometer)
10 juni: 3e etappe Heythuysen-Buchten (186 kilometer)
11 juni: 4e etappe Rucphen-Mierlo (195 kilometer)
12 juni: 5e etappe Made-Rijsbergen (168 kilometer)

In totaal rijden de renners tijdens de ZLM Tour ruim 833 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant. Voor mensen die naar de wedstrijd willen komen kijken, is het routeschema terug te vinden op de website www.zlmtour.nl.

Uiteraard zijn wielerliefhebbers ook van harte welkom om een kijkje komen nemen bij de start- of finish van de etappes tijdens de ZLM Tour. Verder is de etappewedstrijd te volgen via de verschillende social media-kanalen van de ZLM Tour.

Top