Veel snelle sprinters in ZLM Tour

Het deelnemersveld van de ZLM Tour telt ook dit jaar weer een groot aantal rappe sprinters, die voor etappewinst willen gaan. Een aantal van hen verschijnt over enkele weken wellicht ook aan de start in de Tour de France. Onder andere de topteams Team Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers en Team DSM komen met een sterk team aan de start.

Olav Kooij (Team Jumbo-Visma), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), John Degenkolb en Sam Welsford (Team DSM), Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix), Arvid de Kleijn (Human Powered Health), Sasha Weemaes (Sport-Vlaanderen – Baloise) en Bram Welten (Nationale Selectie) zijn de bekendste snelle mannen die op de deelnemerslijst van de ZLM Tour staan.

Kooij won recent nog etappes in de Ronde van Hongarije en de Circuit Cycliste Sarthe, terwijl De Kleijn succesvol was in de Vierdaagse van Duinkerken. Sam Welsford won een etappe in de Ronde van Turkije en Sasha Weemaes, Jakub Mareczko en Bram Welten verzamelden ook al een hele reeks ereplaatsen dit seizoen.

Renners die als favoriet voor de eindzege getipt mogen worden, zijn onder andere titelverdediger Mike Teunissen en de broers Mick en Tim van Dijke van Team Jumbo-Visma, Luke Plapp en Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) en routinier en oud-winnaar Sebastian Langeveld (Nationale Selectie). Teunissen en Plapp toonden onlangs nog hun groeiende vorm in de Tour of Norway, waarin zij sterk voor de dag kwamen.

Gezien het etappeschema en de nadruk daarbij op sprintetappes is het zeker niet uitgesloten dat de beste sprinters uit het deelnemersveld ook met de eindzege aan de haal gaan. Denk hierbij aan Olav Kooij (Team Jumbo-Visma) of Elia Viviani (INEOS Grenadiers) voormalig Italiaans en Europees kampioen op de weg, Olympisch kampioen en wereldkampioen op de baan en winnaar van 9 etappes in grote rondes (1x Tour, 5x Giro, 3x Vuelta).

Daarnaast zal ook een aantal renners van Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Pauwels Sauces, het Spaanse Burgos-BH, het Amerikaanse Human Powered Health en het Ierse Evo Pro Cycling voor een hoge klassering in het eindklassement willen gaan.

Het deelnemersveld van deze etappekoers uit de UCI Pro Series bestaat verder uit de Continental Teams: ABLOC Cycling Team, Beat Cycling, METEC-Solarwatt P/B Mantel, VolkerWessels Cycling Team, RIWAL Cycling Team, Bike Aid, Tarteletto – Isorex, EvoPro Racing en Allinq Continental Cycling Team met veel Nederlands talent binnen de gelederen. Zij krijgen de kans om zich te meten met de wereldtop. Daarmee draagt de ZLM Tour bij aan de talentontwikkeling van de volgende generatie Nederlandse toppers.

Etappeschema
Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
8 juni: 1e etappe Kapelle-Wemeldinge-Kapelle (101 kilometer)
9 juni: 2e etappe Veere-Goes (183 kilometer)
10 juni: 3e etappe Heythuysen-Buchten (186 kilometer)
11 juni: 4e etappe Rucphen-Mierlo (195 kilometer)
12 juni: 5e etappe Made-Rijsbergen (168 kilometer)

In totaal rijden de renners tijdens de ZLM Tour ruim 833 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant. Voor mensen die naar de wedstrijd willen komen kijken, is het routeschema terug te vinden op deze pagina.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Top